Selecteer een pagina
0

Over ons

Plants and Pictures is ontstaan uit een samenwerking tussen JacqIT (Sjaak de Jong) en Ronald Houtman Sortimentsadvies (Ronald Houtman). Onze grote collectie (meer dan 30.000) plantenfoto’s wordt regelmatig uitgebreid.

Onze foto’s zijn te gebruiken in catalogi, vakbladen en tijdschriften, boeken, voor plantlabels en op websites.

Ronald Houtman

Ronald Houtman (1967),  afkomstig uit Boskoop. Al op jonge leeftijd raakte ik geïnteresseerd in fotografie. Mijn eerste SLR kreeg ik op m’n 15e. Na jarenlang Minolta camera’s te hebben gebruikt ben ik overgestapt op Canon (50D). Na een Canon 6D is mijn huidige camera een Canon 6D Mark II.

Daarnaast gebruik ik de volgende objectieven: 100mm f/2.8 macro, 24-105mm f/4 en 70-200mm f/2.8 II.

Tuinen, bomen, struiken en vaste planten zijn het hoofdonderwerp van mijn fotografie. Daarnaast fotografeer ik ook graag andere onderwerpen, waarbij architectuur, landschappen en meer abstracte onderwerpen mijn voorkeur hebben.  

Ronald Houtman Sortimentsadvies is een klein bedrijf dat zich professioneel bezighoudt met intellectueel eigendom op planten en de commerciële en praktische kanten van benaming van vaste planten en houtige gewassen.

De belangrijkste diensten die Ronald Houtman Sortimentsadvies levert zijn:

  • Sortimentsadvies en dendrologie
  • Kwekersrecht (EU, Canada, Japan, etc.)
  • United States Plant Patent
  • Artikelpublicaties
  • Plantbeschrijvingen voor folders en etiketten
  • Catalogi (schrijven en herzien)
  • Presentaties en lezingen

Daarnaast heeft Ronald Houtman Sortimentsadvies veel contacten in de (inter)nationale boomkwekerij, zodat wij u ook voor andere diensten door kunnen verwijzen naar de juiste bedrijven.

Ronald Houtman is als secretaris van de Keuringscommissie en hoofdredacteur van Dendroflora nauw verbonden aan de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC). Deze vereniging houdt zich bezig met het boomkwekerijsortiment en probeert ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het sortiment steeds op een hoog niveau staat. Dit gebeurt mede door middel van keuringen en publicaties.

Sjaak de Jong

Sjaak de Jong, geboren in Reeuwijk en woonachtig in Boskoop. Na mijn opleiding ben ik begonnen bij een middelgrote drukkerij in Woerden. Daar hield ik me bezig met het organiseren en structureren van data, waarbij gebruik werd gemaakt van Filemaker Pro. Gezien de unieke programmeer-mogelijkheden, sprak deze omgeving mij erg aan. Nadat ik een aantal jaar heb gewerkt als hoofd automatisering en manager van dit bedrijf, maakte ik in 2008 de keuze om zelf een ICT-bedrijf op te starten.

JacqIT

JacqIT houdt zich bezig met het schrijven van software op maat voor diverse bedrijven. De basis bij het ontwikkelen van deze software is FileMaker Pro.

Voorbeelden van software op maat:

Catalogi maken.

Het complete sortiment van bijvoorbeeld planten en/of foto’s in een digitale catalogus verwerken (PDF). Deze kunnen verstuurd worden via email of uitgegeven worden in een gedrukte versie.

Labels maken.

Zelf uw etiket maken op eigen locatie; ofwel een etiket wat direct bij het product geplaatst kan worden; bij planten bijv. een steek- sleuf- of hanglabel.

Logistiek (transport)

Het in kaart brengen van uitgifte en inname van (boomkwekerij) producten. Gepland transport is meteen zichtbaar op de iPhone, mobiel of iPad/tablet.

Voorraadbeheer

Artikelen organiseren, voorzien van barcodes en in te scannen via een App, te gebruiken op een mobiele telefoon, tablet en/of computer.

Administratie software.

Eenvoudig maar doeltreffend. Doel: met zo min mogelijk middelen goed overzicht en inzicht in uw administratie. Bijkomend voordeel: veel besparen op accountant kosten.

Alle programma’s zijn in de basis op te starten met één gebruiker en kunnen uitgebreid worden tot wel 500 gebruikers.

Daarnaast heeft JacqIT veel ervaring en kennis op het gebied van Apple, zoals de iPhone,  iPad en Mac-computers. Door jarenlange ervaring met deze computers kunnen we wel stellen dat dit een specialisatie is van het bedrijf.

JacqIT is hierdoor in staat de door u aanschafte programmatuur aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Zo creëren wij eenvoudig te bedienen, speciaal op maat gesneden programma’s.

Vragen?

Neem contact met ons op:

  • Ronald Houtman: +31 6 55187858
  • Sjaak de Jong: +31 6 12992512